Рубрика: Объявления

AVIZ privind examinarea tezei de doctor în științe biologice

Se anunță ședința Seminarului Ştiinţific de Profil la specialitatea – 164.01. Botanică din cadrul Universității de Stat din Moldova, în vederea evaluării tezei de doctorat cu tema: „Caracterizarea hibrizilor distanţi indigeni Vitis vinifera L. x Vitis rotundifolia Michx. F5”, specialitatea – 164.01. Botanică, elaborată de IVASIȘIN Daniela, conducător științific: dr. hab. în șt. biol., prof. cercet. TOPALĂ Ștefan. Ședința va avea…
Читать дальше

Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice – ”LIFE”.

Pe data de 15 decembrie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice – ”LIFE”. LIFE este singurul program la nivel UE dedicat exclusiv mediului și schimbărilor climatice, iar etapa ce se va desfășura în…
Читать дальше

RAPORTAREA ANUALĂ A IMPLEMENTĂRII PROIECTELOR DIN CADRUL PROGRAMULUI DE STAT PENTRU ANUL 2022

La 16 decembrie 2022, ora 10.00, SALA MICĂ a AȘM se va desfășura Audierea rapoartelor științifice privind implementarea proiectelor de cercetare și inovare din cadrul Programelor de Stat în anul 2022, domeniul Agrobiologie, Prioritatea III: Mediu și schimbări climatice. 20.80009.5107.02 Mobilizarea resurselor genetice vegetale, ameliorarea soiurilor de plante, valorificarea lor ca culturi furajere, melifere și…
Читать дальше

Comisia Europeană a adoptat Programul de lucru Orizont Europa pentru 2023-2024 la 6 decembrie 2022

Comisia Europeană a adoptat principalul program de lucru Orizont Europa pentru perioada 2023 – 2024, prin intermediul căruia aproximativ 13,5 miliarde EUR vor fi dedicate sprijinirii cercetătorilor și inovatorilor din Europa în vederea găsirii unor soluții revoluționare la provocările de mediu, energetice, digitale și geopolitice. Ca parte a programului mai amplu de cercetare și inovare…
Читать дальше

Programul Regiunii Dunărea 2021-2027 lansează primul apel de propuneri de proiecte

Noul program Transnaţional Regiunea Dunării 2021-2027 a lansat prima sa cerere de propuneri. Cu un buget total maxim de peste 91.750.000 de euro, competiția va sprijini proiecte transnaționale care contribuie la o regiune a Dunării mai inovatoare, mai durabilă, mai socială și mai bine gestionată. Organizațiile publice sau private cu personalitate juridică, stabilite în unul…
Читать дальше

Înștiințare

Grădina Botanică Naţională (I) „A. Ciubotaru” și AO Societatea de Botanică din R. Moldova, anunță că la 22 martie 2022, savantul micolog dr hab Ștefan Manic a împlinit 75 de ani de la naștere și 50 de ani de activitate ştiinţifică. Celebrarea oficială a omagiatului va avea loc în cadrul lansării de carte la data…
Читать дальше

FLORA BASARABIEI, vol. IV

Autori: A. Negru, Valentina Cantemir, V. Ghendov, Gh. Gînju, Stela Gînju, Olga Ioniţa, A. Istrati, Tatiana Izverscaia, P. Pînzaru, A. Ruschuk, Ana Ştefîrţă, Elena Tofan-Dorofeev Monografia „Flora Basarabiei” în 6 volume reprezintă un studiu botanic scris în stil clasic, ce poartă caracter enciclopedic și include flora spontană a Basarabiei și teritoriilor limitrofe. Volumul IV al…
Читать дальше

ANUNȚ privind susținerea tezei de doctorat

Se anunță susținerea tezei de doctor Candidat: SFECLĂ Irina Conducător științific: SÎRBU Tatiana Consiliul științific specializat: D 164.01-21-43 Tema tezei: Particularitățile bioecologice ale reprezentanților genului Kniphofia Moench în condițiile Republicii Moldova Specialitatea: 164.01 Botanica Data: 28 decembrie 2021 Ora: 1000 Locul: Sala de ședințe a Grădinii Botanice Naționale (Institut) „Alexandru Ciubotaru” Teza de doctorat poate fi consultată…
Читать дальше

ANUNȚ cu privire la desfășurarea audierilor publice a rezultatelor obținute în cadrul proiectelor din domeniul cercetării și inovării

Stimați membri ai Consiliului științific, cercetători! Grădina Botanică Națională (Institut) „Alexandru Ciubotaru” (GBNI) anunță audierea publică a rezultatelor științifice, obținute în cadrul proiectelor de cercetare și inovare din cadrul Programului de Stat 2020-2023 pentru anul 2021. Ședința lărgită a Consiliului Științific al GBNI va avea loc joi, 9 decembrie 2021, ora 09.00, în regim online,…
Читать дальше

Ziua Internațională a Științei pentru pace și dezvoltare 2021

În fiecare an, la data de 10 noiembrie, este marcată Ziua Internaţională a Știinţei pentru Pace şi Dezvoltare, proclamată la 2 noiembrie 2001 în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO. Sărbătoarea profesională a lucrătorilor din sfera ştiinţei și inovării este menită să sublinieze importanța și relevanța științei pentru societate și faptul…
Читать дальше